To ΜΚ περιλαμβάνει μια εκπληκτική δυνατότητα. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή MKclient που λειτουργεί σε Android  ή την εφαρμογή MKwclient που λειτουργεί σε windows, μετατρέπετε την ταμπλέτα σας σε ένα εύχρηστο πληκτρολόγιο αφής στο οποίο απεικονίζονται όλοι οι μουσικοί χαρακτήρες για την γραφή του μουσικού κειμένου.  

Χρησιμοποιώντας το MKclient (ή το MKwclient) εκτός της ευκολίας στην πληκτρολόγηση αποκτάμε περισσότερο χώρο στην οθόνη του υπολογιστή μας αφού μπορούμε να έχουμε ελαχιστοποιημένο το ΜΚ στο PC μας.

Προσοχή!!!
Το MKclient (και το MKwclient) δεν είναι αυτόνομο πρόγραμμα για συγγραφή αλλά ένα πληκτρολόγιο για το ΜΚ. Για να λειτουργήσει πρέπει να τρέχει ταυτόχρονα το ΜΚ σε κάποιο υπολογιστή με Windows ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο ίδιο τοπικό δίκτυο με την ταμπλέτα.

Για να χρησιμοποιήσετε το MKclient (ή το MKwclient) ανοίξτε το ΜΚ στο PC και στη συνέχεια το MKclient(MKwclient) στην ταμπλέτα. Η σύνδεση μεταξύ των προγραμμάτων γίνεται αυτόματα. Σε περίπτωση προβλήματος της αυτόματης σύνδεσης θα πρέπει να δώσετε την IP υπολογιστή που τρέχει το ΜΚ, στις ρυθμίσεις του MKclient. 

Θα πρέπει να προσέξετε την πρώτη φορά που θα τρέξετε το ΜΚ, στο μήνυμα του «τείχους προστασίας» των windows, να αποδεχθείτε ότι θα επιτρέπεται η επικοινωνία του ΜΚ στα Ιδιωτικά δίκτυα. Αν χρησιμοποιείτε firewall τρίτου θα πρέπει να το ρυθμίσετε κατάλληλα. 

Το MK client δοκιμάστηκε σε Android 4.1.1-Android 4.4-Android 5.1.1-Android 7-Android 8 και το ΜΚwclient σε windows 8.1 και windows 10 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κιλκίς
Παπαδόπουλος Δημήτριος

Μουσική συλλογή «Η ΠΑΝΤΕΡΠΝΟΣ ΠΑΝΥ»

Επιμέλεια:
Λουκᾶς Λουκᾶ - Γεράσιμος Μοναχὸς Ἁγιορείτης
(emails εντός των συλλογών)

Οι συλλογές διαμορφώθηκαν για tablet ενώ μερικές και για εκτύπωση Α4. Εμπλουτίζονται και ανανεώνονται οι μεν tablet συχνά, οι δε printable ετησίως.

Θα το εκτιμούσαμε αν μας γνωρίζατε τυχόντα λάθη που θα εντοπιστούν.

          Συλλογές          Ολοκληρωμένα Βιβλία

Για τα αντίστοιχα αρχεία Word, όλων των παραπάνω συλλογών και βιβλίων, δείτε εδώ "Βιβλιοθήκη"

Όσοι ωφελημένοι, παρακαλώ όπως εύχεσθε και υπέρ των κοπιώντων!!!